woensdag 15 november 2006

Frisse blikken in de praktijk!

“Blikschade”, een uitgave van InAxis, is een verhaal dat voor velen herkenbaar is en dat een fundamenteel probleem bij de overheid blootlegt. Hoe benut je ten volle de frisse, kritische blik van een nieuwkomer? En waarom is dat zo belangrijk?

Met dit blog wil InAxis een eerste ondersteuning bieden bij het in de praktijk werken aan de problemen die in “Blikschade” naar voren komen. Hoe voorkom je dat goede ideeen van nieuwe ambtenaren doodlopen tegen de muur van de organisatiecultuur? Hoe creeer je ruchtbaarheid aan de problemen? Hoe zorg je ervoor dat goede ideeen ook echt tot actie leiden? InAxis heeft hierop niet de antwoorden, maar kan wel een paar praktische tips geven, bijvoorbeeld hoe frisse blikken in de praktijk verzameld kunnen worden.

Op dit blog proberen we zoveel mogelijk ideeen (van verschillende herkomst) te presenteren. We hopen dat met deze “voor elk wat wils” opzet zoveel mogelijk betrokkenen in de praktijk aan de slag kunnen met en voor de frisse blikken van nieuwkomers. Graag willen we deze lijst constant aanvullen met jullie ervaringen en ideeen. Geef dus je commentaar op de opmerkingen op dit blog, reageer op elkaar en op ons en kom met eigen ideeen en ervaringen. Tot ziens op http://frisseblikken.blogspot.com!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

cheap cialis

Anoniem zei

Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking your RSS feeds also, Thanks.

paxil